Mancaruri traditionale

In Bucovina oaspetii sunt primiti cu inima deschisa, cu un pahar de tuica sau de vin, iar gastronomia este o aventura tentanta. Mamaliga cu branza si smantana proaspete, din gospodarie, nu vor lipsi din nici o pensiune, alaturi de branza afumata, pastravul afumat si sarmalele … care sunt alte bunatati specifice regiunii.

Turismul de agrement

Turismul de agrement: river rafting, parapantism, paintball, mountain biking si alpinism, tir cu arcul si cu pusca cu aer comprimat, cursuri de echitatie, plimbari pe poteci de munte etc (toate cu intructori specializati), precum si practicarea sporturilor de iarna in sezonul rece.

Turismul de odihna si recreere 

Turismul de odihna si recreere intruneste aici toate conditiile pentru a fi practicat, tinand cont de efectele benefice ale climei si de frumusetea peisajului din jur.

Drumetia Montana

Drumetia Montana, favorizata de existenta in zona a mai multor frumoase trasee marcate (masivele muntoase Rarau-Giumalau, Calimani, Rodnei etc), amintind si de vechiul “Drum al tatarilor”, pana in comuna Carlibaba si celalalt, spre Manastirea Moldovita. Aceste trasee pot fi parcurse fie pe jos, fie cu ajutorul cailor pe care fiecare localnic ii poate pune la dispozitia turistilor

Turismul Cinegetic

Se adreseaza iubitorilor de aventuri cinegetice si pescarilor, existând un bogat fond de vanatoare (ursi, mistreti, cocosul de munte si de mesteacan, cerbi si caprioare, iepuri etc) si piscicol (pastrav, clean, mreana, boisten etc). Specia principala din zona montana, care prezinta interes cinegetic major este cerbul carpatin.

Turismul cultural si ecumenic

Daca este sa ne referim la motivatia turistica principala in Bucovina, ne raportam la minunatele si unicele manastiri bucovinene, multe dintre acestea fiind înscrise si în lista patrimoniului UNESCO: Moldovita, Sucevita, Humor, Voronet, Putna, Arbore. In completarea patrimoniului favorabil practicarii turismului cultural amintim si muzeele bucovinene, Colectia etnografica “Ion Gramada” si ceramica neagra de Marginea (olarit – expozitie cu vanzare), la care se adauga si celelalte obiective de interes turistic (muzee, case memoriale); acest tip de turism poate fi dezvoltat tinând cont de faptul ca regiunea se afla pe taramul manastirilor bucovinene.